Viisi toimenpidettä, kun korona iski arkeen

Kun korona vei sosiaalisen live elämän ja heikensi taloudellista tulotasoa, miten siitä lähteä eteenpäin!

Kaikki tapahtui niin nopeasti, kun tilanne iski päälle! Erilaisia tunteita nousi pintaan ja päällimmäisenä oli häpeä, loukatuksi tuleminen. Näiden tunteiden ollessa pinnassa, ei ”kehdannut” edes ajatella, että minun tulotasoni romahtaa, mitä sitten teen! 
Onnekseni sain tukea ja apua aikuiselta pojaltani, joka auttoi minua ymmärtämään, että muutoksia on hyvä tehdä heti, toimia välittömästi kun lomautus tilanne tulee tietoon, eikä sitä kannata häpeillä. Näin toimin ja sain sitä myöden rauhallisemman mielen ja asiat lähtivät rullaamaan hyvällä painolla eteenpäin. 
Oman talouden- ja itsensäjohtamisen taidot ovat olleet myös suurena apuna tämän kaiken keskellä.

Viisi toimenpidettä, kun korona iski arkeen

1. PUSKURI JA OMAT NUMEROT
Nämä ovat asioita, jotka minulle jo oli onneksi kunnossa. 
Näiden tärkeyttä ei voi koskaan korostaa liikaa! Äkillisten menojen turvapuskuri on hyvä olla kunnossa. Kahden – kuuden kuukauden menojen verran on hyvä olla puskurissa säästössä. 
Omien numeroiden tunteminen ja tiedostaminen auttaa äkillisessä muutostilanteessa tekemään oikeita toimenpiteitä ja se luo turvallisuutta, kun ne ovat hallinnassa. 

2. LAINA JA VERO % muutos
Asuntolainojen lyhennyksiin saa pankkien kanssa sovittua kevennystä. 
Tulotason muutoksessa voi heti veroprosentin muuttaa vastaamaan todellista vuositasoa. Verotoimiston laskurilla sai näppärästi laskettua uuden veroprosentin jo ennen muutosta ja sieltä saa myös hyvää henkilökohtaista palvelua puhelimitse. Myös työvoimatoimistoon ja liittoon tulee olla heti yhteydessä. 

3. MIELEN TASAPAINO
Oma jaksamisen ylläpidolla on valtavan suuri merkitys. Tärkeitä asioita, joista pidän huolen: luen, lepään, ulkoilen ja pidän päivärytmiä yllä. 
Kun on tehnyt itsensä kanssa päätöksen olla onnellinen, niin mieli ei jaksa viipyä pitkään epämukavassa olotilassa. Tämä onnellisen tila on siis opittavissa, samoin kuin mikä muukin uusi toimintatapa

4. OMAT RAJAT
Ihmiset ympärillä, valitsee keiden kanssa jakaa arvokasta aikaa. Ovatko he energiasyöppöjä vai tsemppareita. Aina ei jaksa olla sosiaalinen, on tärkeä oppia tunnistamaan omat rajat ja ottaa myös omaa aikaa. 

5. UUDEN OPIMINEN
Netissä on ollut paljon ilmaisia sekä maksullisia valmennuksia. Muutamaan olen osallistunut ylläpitämään ja täydentämään osaamistani. 
Uutena aloitin lauluvalmennuksen. Kyllä, osallistuin ”https://aanivalmennus.newzenler.com/courses/laululiikkeelle?coupon=kmokki&affiliate=GxKhAT” Ihan uusi harrastus minulle ja on ollut todella mahtava matka! Liisi Pettersson sanoo, että jokainen oppii laulamaan, joten päätin kokeilla miten minulle käy. Kerron tästä teille myöhemmin lisää. Voimabiisin olen jo valinnut 🙂

Pidän huolen, että pysyn rauhallisena, jotta teen mahdollisimman selkeitä päätöksiä. Rauhallisuutta tukee nämä viisi toimenpidettä, joilla saan pidettyä tasapainoista arkea yllä. On tärkeä, että on ystäviä ja/ tai luotettavia henkilöitä, joiden kanssa voi jakaa avoimesti ja luotettavasti omia tuntemuksia. 

Yksin ei kannata jäädä – yhdessä me selvitään tästä!

Suurella sydämellä Kirsi

p.s Jos et ole vielä uutiskirjeen tilaaja, käy tilaamassa, niin pysyt matkassa mukana. Kiitos!

”Osa tämän postauksen linkeistä on ns. affiliatelinkkejä, joiden kautta saan pienen komission, mikäli päädyt hankkimaan suosittelemani tuotteen. Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja. Saaduilla tuloilla ylläpidän tätä blogia. Mielipiteet tuotteesta ovat omiani.”