Video on arkipäivää

Videon tekeminen on helppoa kännykällä, kameralla tai web-kameralla, mutta kriittisyyden vuoksi se ei välttämättä luonnistu kovin helposti. Video on arkipäivää, mutta siellä esiintyminen on oma taiteenlajinsa, joka on kehitettävissä.

Itse olin aikaisemmin henkilö, joka ei viihtynyt videoissa tai valokuvissa, joten lähdin prosessoimaan tätä asiaa mielekkäämmäksi itselleni.
Aloitin harjoittelemaan videoesiintymistä tekemällä omia puhevideoita sekä nauhoittelin parin minuutin pituisia hissipuheita. Suurin ponnistukseni oli varmasti päästää irti omasta omasta kriittisyydestä ja ajatuksesta ”mitäs jos mokaan”.
Harjoittelulla ja innostuksella tässäkin asiassa saavutetaan hyviä tuloksia. Sitten, kun oman tarinan on saanut valmiiksi, tulee siitä vain nauttia ja laitaa se eteenpäin.

Video on arkipäivää yritysten verkkosivuilla

Yrityksen esittelyvideon ja oman tarinan avulla asiakas on paljon lähempänä yritystä.
Esittelyvideo on hyvä linkki jaettavaksi sosiaalisessa mediassa, joita yrityksen henkilöstöt, seuraajat ja brändilähetit jakavat eteenpäin. Luin tästä myös blogista mistä on aidot some keskustelut tehty

Esittelyvideo antaa yrityksestä selkeän kuvan – miksi yritys on olemassa, mitkä ovat hyödyt asiakkaalle ja ketkä ovat osallisena oman tarinan kerronnassa. Tarina on avoin ja luotettava, jolla voitetaan asiakkaan luottamus ja saadaan asiakas sitoutumaan.
Vapaamarkkinoinnin blogissa on avattu enemmän, kuinka tarina tuo sielun yritykselle

Yritysten rekrytoinnissa video on arkipäivää ja tämä tulee varmasti myös laajenemaan rekrytointiprosesseissa. Useimmiten työhaastatteluiden ensimmäisessä tai toisessa vaiheissa tulee mukaan videohaastattelu. Tämä on ihan ymmärrettävää, kun hakijoita on paljon ja haluttaan kartoittaa mahdollisimman useita hakijoita.
Kannattaako oma esittelyvideo liittää hakuprosessin ensimmäisessä vaiheessa, mikäli se on vain vaihtoehtona? Mielestäni kyllä. Kun hakijoita on runsaasti, hakuprosessissa erottautuminen myös suuri haaste, joten videon liittäminen cv:n lisänä voi olla ratkaisu erottautumiseen.

Oman tarinan brändäys

Henkilöbrändäyksessä oman videon avulla saa henkilökohtaista näkyvyyttä ja videolla pystyy erottautumaan oman tarinan avulla. Muutaman minuutin pituisella hissipuheella saa aikaiseksi henkilökohtaisen, oman näköisen tarinan.

Ensimmäisen blogini julkaisusta ja oman tarinan brändäyksestä on kulunut noin kolmisen viikkoa. Tämä on ollut ihan mahtavaa aikaa elämässäni. Olen ollut ihan innoissani näistä uusista kotisivuista ja blogistani. On ollut hienoa huomata, miten somessa voi saada uusia mukavia kontakteja. Tämä on vain niin huippuhienoa!
Video on arkipäivää, joten tässä hissipuheeni, jota kyllä voi aina parantaa harjoittelemalla.