Sata hyvää asiaa

Uskotko sinä siihen, että omiin ajatuksiin vaikuttamalla voi muuttaa tämän hetkistä omaa elämää ja tulevaisuutta

Sanotaan, että tulevaisuus on tämän hetkisten ajatusten tulosta ja ajatuksia muuttamalla voi myös muuttaa elämäänsä. Keskittymällä täysin iloa tuottaviin ajatuksiin ja unohtamalla ajatukset, jotka eivät tuota iloa. Itse uskon tähän ja haluan kehittää jatkuvasti hyviä ja iloa tuovia ajatuksia.

Tässä muutama asia miten kehitän iloisia ajatuksia.
Minulla on Kiitollisuuden päiväkirja, mihin kirjoitan ilon ja kiitollisuuden asioita kuluneesta päivästä. Kirjoitan päiväkirjaan ainakin viisi tai kymmenen asiaa joista olen kiitollinen, asioista jotka ovat hyvin ja ovat tuottaneet iloa sen päivän aikana.
Kiitollisuuden kirjan aloittaminen muutamia vuosia sitten ei ollut helppoa. Mielestäni oli mahdotonta keksiä päivittäin viisi tai kymmenen ilon ja kiitollisuuden aihetta ja tuntui, että useana iltana kirjoitin samoista asioista. En antanut tämän kuitenkaan häiritä ja päivä päivältä huomasin kiitollisuuden ja ilon aiheita tulevan lisää.

Harjoittele onnellisuutta joka päivä. Luot sen avulla tulevaisuuttasi

Kirjoittaessani ilon ja kiitollisuuden asioita Kiitollisuuden päiväkirjaan, tulee siitä niin huippufiilis. Välillä kun innostuu, saisi kuluneesta päivästä kirjoitettua vaikka sata hyvää asiaa.
Joskus jokin hankala asia tai tilanne, josta en tunnu pääsevän yli, kirjoitan siitä myös iloiseen sävyyn, kääntämällä sen positiiviseksi asiaksi. Muutamia päiviä kirjoitusta toistellen positiiviseen sävyyn, huomaa sen asian tai tilanteen kanssa olevan ihan eri tasolla ja se ei tunnu enää niin hankalalta.

Keskity täysin ajatuksiin, jotka tuottavat iloa, ja unohda ajatukset, jotka eivät tuota iloa

Sata hyvää asiaa
Vuoden vaihteen tienoilla tykkään tehdä koosteen kuluneesta vuodesta ja käydä asioita läpi, mitä on tapahtunut sinä vuonna. Kiitollisuuden päiväkirjaa selatessani, huomaan miten paljon muutoksia ja kehityksiä omassa elämässä on tapahtunut kuluneen vuoden aikana, ja miten paljon ilon asioita onkaan tapahtunut. Kirjaa selatessa tulee väistämättä hyvä olo ja hymy kasvoille.

Loppiaisen tienoilla tein Uskalla Innostua -viikkokirjeen mukana tulleen Uusi vuosi Uuden alku  oppaan tehtäviä. Ensimmäinen tehtävä oli sellainen, jossa tuli kirjoittaa sata kiitollisuuden aihetta. Aluksi mietin, miten ihmeessä saisin sata erilaista asiaa kirjoitettua. Kuitenkin loppujen lopuksi sain kirjoitettua ainakin sataviisikymmentä erilaista asiaa ja vielä ihan helposti.
Se oli kivaa!

Mitkä ovat sinun elämäsi sata hyvää asiaa?

Iloa ja hyvää virtaa viikkoosi,

-Kirsi