Pysähdyin luonnon äärelle

Olen aikaisemmissa kirjoituksissa kertonut miten olen mennyt epämukavuusalueelleni, josta on tullut sen myötä minulle mukavuusalue. Näin kävi myös luonnon löytämisen kanssa, pysähdyin luonnon äärelle.

Tammikuun alussa osallistuin Ajantiedon järjestämään luontoiltaan. Siellä jokainen sai kertoa mikä suhde heillä on luontoon ja mitä luonto heille merkitsee. Tästä illasta minulle nousi hyvät fiilikset viime keväästä.

Siitä on kulunut kohta vuosi, kun pysähdyin luonnon äärelle ja tunsin miten sieltä saa uutta energiaa, virkeyttä ja voimaa.
Toukokuussa 2014 olin varannut lomamökin Tammisaaren keskustasta viikoksi. Minä, joka en koskaan ole viihtynyt mökillä kuin yhden yön ja kaiken lisäksi olin menossa sinne vielä ihan yksin. Kyllä jännitti, onneksi sisko vei minut sinne, jotta edes joku tietää missä olen. Mökki oli aivan ihana ja samoin myös Tammisaaren keskusta. Välittömästi ihastuin Tammisaareen ja sen idylliseen kauniiseen puukaupunkiin.

Tammisaari2 5_2014

Seuraavana päivänä lähdin kiertelemään Ramsholmenin vehmas luonnonsuojelualueelle. Aivan fantastinen paikka. Siellä varmasti ensimäistä kertaa pysähdyin luonnon äärelle nauttien siitä.
Tunsin olevani kauniissa Ramsholmenin metsässä kuin Liisa ihmemaassa. Valko-, kelta- ja sinivuokot kukkivat parhaillaan ja alue oli yhtä suurta kukkamerta. Ramsholmenissa pesii kaikkiaan 20 – 30 lintulajia ja nämä useat erilaiset linnunlaulut ihastuttivat minua.
Viihdyin metsässä, kalliolla ja merenäärellä useita tunteja. Minulle ei ollut kiire mihinkään, vaikka välillä tuli räntää ja vettä auringonpaisteen lisäksi. Lomaviikkoni aikana palasin Ramsholmeniin vielä useita kertoja.

Tammisaari 5_2015

Tämän kokemuksen jälkeen, kun pysähdyin luonnon äärelle, olen avannut silmäni ja huomannut kuinka luonto parantaa ja voimistaa. Luonnossa ei aina tarvitse viipyä pitkään, pieni hetkikin Kaivopuistossa antaa uutta energiaa.

Olin menossa aamupäivällä tapaamiseen ja paikalle saavuttuani huomasin olevani reilusti etuajassa. Käytin ajan hyväkseni ja lähdin kävelemään läheiseen puistoon. Kävelin puistossa noin15 minuuttia ja tämä oma- aika antoi minulle energiaa ja virkeän mielen loppupäiväksi.

Olen aina viihtynyt meren äärellä, nauttien sen kauneudesta, voimasta ja julmuudesta.
Tämän Tammisaaren loman myötä olen oppinut nauttimaan metsän kauneudesta, kuulemaan lintujen ääniä ja näkemään luonnon ihmeitä. Olen onnellinen löydettyäni luonnon monipuolisuuden, sillä sen avulla voin hetkeksi pysähtyä, saada lisää voimia ja energiaa arkeen.

Metlan tutkimuksissa on selvitetty, että jo viisi minuuttia metsässä riittää kohentamaan mielialaa. Yle.fi 19.1.2015

On käynyt selville, että metsän näkeminen pelkästään ikkunasta virkistää mieltä
– Kati Vähäsarja

Olisi kiva kuulla mitä luonto sinulle merkitsee?
Mukavia talvipäiviä!
Kevättä ja valoa kohden mennään, ihanaa!
-Kirsi