Kesän tilinpäätös

Elokuu ja loppukesä, se saapui jälleen niin salakavalasti. Sitä pysähtyy miettimään, että kerkesikö tekemään niitä upeita asioita, joita oli suunnitellut tekevänsä kesänaikana. Pettymys voi kirpaista, jos jokin odotus ei ole mennytkään niin kuin oli suunnitellut.

Tällaisessa tilanteessa voi kysyä itseltään suunnitelman tai tavoitteen painoarvoa. Miettiä, kuinka tärkeä se oikeasti oli ja voisiko sen siirtää ensi kesälle tai voisiko sen mahdollisesti talven aikana toteuttaa.
Sitten suunnata ajatukset asioihin, mitä kaikkea kivaa koki kesänaikana ystävien ja perheen kanssa.
Se saa useimmiten hyvälle mielelle ja hymyn kasvoille.

Vaikka kesäloma onkin tärkeä, se ei kanna kovin pitkälle syksyyn. Jaksamisestaan pitäisi huolehtia ympäri vuoden

Loman jälkeen ensimmäiset viikot menevät pää pyörällä, kun yrittää hallita työ- ja vapaa-aikaa fiksulla tavalla.
Kiireen tunne saattaa vallata ja synnyttää stressitilaa. Kiire on otettava haltuun ja pysäytettävä se. Kiire on monesti tunne, tunne mitä voi hallita.
Kirjoitin huhtikuussa artikkelin ”pysäytä kiireen tunne”, jossa toin esille muutamia pieniä keinoja, jolla sen tunteen voi saada haltuun. Näitä on aina hyvä välillä kerrata.

 

Syksy antaa uusia mahdollisuuksia
Ei se ole vain yhtä stressiä loman jälkeen. Välillä vähän ärsyttääkin, kun puhutaan lomastressistä, lomaltapaluu stressistä, äh… Yhtä sterssiäkö tämä on?

Syksy antaa uusia mahdollisuuksia toteuttaa asioita toisin, kun mitä on aikaisemmin tottunut tekemään. Kesällä on saattanut syntyä uusia hyviä ideoita ja toimintatapoja, joita vie uuteen arkeen.
Loman jälkeen on mahdollisuus uudistuneelle arjelle.
Sitä voi alkaa kulkemaan eri polkua mitä on tottunut kulkemaan.

 Oli se muutos mikä tahansa, aloita se nyt heti!

Oli elämäsi tähän päivään asti millainen tahansa, sinulla on nyt mahdollisuus muuttaa sitä ja alkava syksy on mitä mainioin ajankohta sille.
Se ei tarkoita sitä, etteikö elämäsi olisi tähän päivään asti ollut mukavaa tai hienoa. Aina on kuitenkin jotain, mitä ihminen haluaisi tehdä, mutta ei sitä jostain syystä uskalla tai kehtaa tehdä.
Tee se! Aloita se nyt!

Joku viisas on aikoinaan sanonut, ”Tänään on loppuelämäsi ensimmäinen päivä!”
Tästä fraasista olen joskus ottanut opikseni ja tehnyt muutosta elämälleni.

Nautitaan uudesta innostavasta arjesta ja elokuun lämpöisistä pimenevistä illoista!

Mukavaa loppukesää ja alkavaa syksyä sinulle.
– Kirsi